t

FAQ: Veel gestelde vragen

Vaak krijgen we dezelfde vragen, dus bij deze alle antwoorden op de meest gestelde vragen. Kijk of jou vraag er ook bij zit.

Komen jullie altijd samen?

Ja, ons boek je samen! Nee, we zijn niet afzonderlijk te boeken. Welk pakket je ook neemt, wij komen met z’n tweetjes. Wat zou Adam zonder Eva zijn? Bonny zonder Clyde? Romeo zonder Julia? Onze werkwijze is zodanig dat we ons ieder op andere dingen kunnen focussen en op verschillende locaties aanwezig kunnen zijn.

Hoe vroeg van te voren kunnen we jullie het beste boeken?

Hierbij geldt: wie het eerst komt wie het eerst maalt. Mei t/m september zijn erg drukke maanden, vooral op de vrijdag en zaterdag. Dus hoe eerder jullie de datum reserveren hoe beter. Je kunt altijd even bellen of mailen of jullie datum nog beschikbaar is.

Zijn jullie ook minder dan 6 uur te boeken? Voor bijvoorbeeld alleen de ceremonie?

Nee, we hebben minimaal 6 uur nodig om volledig mee en op te kunnen gaan in jullie bruiloft en zo jullie verhaal op z’n mooist te kunnen vastleggen. We bereiden ons grondig voor op jullie dag en onze werkwijze leent zich er niet voor om “even snel” wat foto’s te maken.

Mag ik de fotografietijd ook opsplitsen en over de dag verdelen?

Nee, we hebben de hele dag voor jullie gereserveerd. We nemen tussendoor dus geen (onbetaalde) pauzes. Op het moment dat we jullie bruiloft gaan vastleggen gaan we volledig op in de sfeer, emoties en gebeurtenissen van jullie bruiloft om zo jullie verhaal op z’n mooist te kunnen vastleggen. Dit vergt een bepaalde vorm van concentratie en creatieve“Flow”. Op het moment dat we eruit stappen voor een paar uur breek je onze werkflow. Ook missen we dan veel mooie momenten uit jullie dag die het verdienen mooi in beeld te worden gebracht.

Bewerken en/of Photoshoppen jullie onze foto’s?

We ontwikkelen jullie foto’s digitaal in het programma “Lightroom” van Adobe dit betekend dat we de foto’s op witbalans, licht, kleur en contrast corrigeren en eventueel een betere uitsnede maken. Verder laten we het zoveel mogelijk zoals het “echt” was. Een klein pukkeltje hier en daar kunnen we uiteraard wel laten verdwijnen indien nodig, maar we gaan zeker geen heftige bewerkingen doen. Dit is ook nergens voor nodig. Jullie geluk en liefde zullen te zien zijn in jullie foto’s!

Hoeveel foto’s krijgen we bij een “Fotografie” of “Foto+video” pakket?

We maken heel erg veel foto’s tijdens jullie bruiloft. Een deel van deze foto’s zijn meerdere beelden van een zelfde moment waar we een of twee “mooiste” uit kiezen. Ook zijn er natuurlijk foto’s waar iemand net een beetje gek kijkt of staat of er iemand door het beeld loopt. Deze beelden filteren we er natuurlijk uit. Jullie krijgen altijd een minimum van 200 foto’s maar meestal zitten we hier met flink aantal boven! (Bij een videopakket  zonder fotografie zitten altijd zo’n +/-40 foto’s erbij omdat ons fotografen-hart het toch niet kan om prachtige foto momenten die we toch al gefilmd hebben te laten lopen. Een klik is dan zo gemaakt.)

Wanneer krijgen we de video en de foto’s?

Na jullie bruiloft begint het echte werk pas voor ons! Het sorteren, monteren en het digitaal ontwikkelen van jullie beelden kosten veel tijd en we werken er met veel liefde en aandacht hard aan. Jullie krijgen binnen 4 á 5 weken jullie dvd’s met alle bestanden in de post, jullie online album staat binnen twee weken online.

Wat als het regent?

Als het echt te slecht weer is om buiten te fotograferen, dan is dat absoluut geen ramp. We kunnen naar velen prachtige binnenlocaties uitwijken. Bijvoorbeeld: Een kasteel, Oud stadhuis, overdekte tuinen, mooie theater/filmzaal, een oude stadspoort, een mooi kerkje, oude bibliotheek, grachtenpanden, Musea, oude fabrieken of windmolens. Bedenk dus wel vooraf welke binnenlocatie jullie graag zouden willen en regel daar indien nodig zelf toestemming of reservering voor.

Kunnen jullie van al onze gasten een foto maken in een fotohoekje?

Nee, Helaas dat is niet mogelijk. We brengen graag jullie trouwdag zo “echt” en spontaan mogelijk in beeld. Poserende foto’s en lachen naar de camera geeft geen mooi beeld van hoe jullie bruiloft is geweest. Een momentje een paar groepsfoto’s maken is natuurlijk geen probleem, maar daarna gaan we gewoon weer “echte” momenten vast leggen. We kunnen jullie wel een paar leuke adressen geven waar je terecht kunt voor een superleuk en orgineel fotohokje/hoekje.

Met welke camera’s en apparatuur werken jullie?

We hebben twee Canon 5D ‘s (Mark II en een Mark III ) om mee te fotograferen. Als back-up hebben we nog een Canon 5D ‘s Mark II klaar staan mocht er iets mis gaan. Daarnaast komen we met 2 laptops, diverse lenzen, 1 tripod statief en twee monopod statiefen, een camera railtje en een schouderstatief. 

Hoelang duurt zo’n bruidsfotosessie?

Houd rekening in jullie plannen voor de dag om zo’n 1,5 uur vrij te houden voor jullie trouwfotosessie (plus eventuele reistijd naar de foto locatie indien deze ergens anders is).

Kunnen we jullie ook alleen voor het Filmen inhuren? En de fotografie door een andere fotograaf laten doen?

Fotografie kunnen wij voor jullie verzorgen en zo hebben jullie meteen een voordelig totaalpakket. Maar het is uiteraard ook mogelijk dat jullie een andere fotograaf erbij halen voor de foto’s en dat jullie ons alleen inhuren voor het filmen. Indien jullie ervoor kiezen de fotografie door een andere collega fotograaf te laten verzorgen, zorgen we altijd voor een relaxte en fijne samenwerking. Zo zijn jullie verzekerd van een prachtige film van ons en geweldige foto’s van de door jullie gekozen fotograaf.

 

Hoe krijgen we de foto en film bestanden aangeleverd?

Alle bestanden krijgen jullie allemaal op USB. De video’s krijgen jullie op high-res Mp-4 (h264 bestand) en de selectie ontwikkelde en gecorrigeerde foto’s krijgen jullie op zeer hoge resolutie op JPEG bestanden geschikt om zeer groot te laten afdrukken (Hoe groot is zeer groot: billboard grote). Wij geven nooit RAW of onbewerkte foto’s weg.

Zijn jullie ook te boeken in het buitenland?

Uiteraard! We hebben inmiddels al diverse prachtige buitenlandse bruiloften vast mogen leggen. Stuur ons snel een mail met jullie plannen! We rekenen een toeslag voor bruiloften in het buitenland in verband met onze reis en verblijf kosten. Bekijk daarvoor onze prijslijst.

Hoe lang bewaren al jullie onze foto/video bestanden?

We gooien nooit iets weg, elk jaar sluiten we een nieuwe harde schijf aan op onze server. Het kan zijn dat we over een jaar of 3 de schijf van jullie trouwjaar met daarop alle bruiloften die wij dat jaar hebben gedaan (dus ook die van jullie) verhuizen van onze server naar onze archiefkast. Nabestellen is dus altijd mogelijk.

Wat doen jullie als een van jullie ziek wordt of verhinderd is?

We hebben een supersterk immuunsysteem! En als er een van ons toch iets zwakjes is zullen we het ook niet af laten weten, alleen indien van overmacht zoals ziekenhuisopname of iets anders ernstigs sprake is zullen we voor een gepaste vervanging zorgen! Gelukkig hebben we een zeer groot netwerk aan geweldige leuke en ervaren collega’s!

Wat is een loveshoot?

Jullie zijn verloofd! Dat is het moment voor een loveshoot. Op deze manier leg je dit bijzondere moment vast en leer je ons en onze fotografie ook alvast een beetje kennen! We gaan naar een of meerder prachtige locaties om in 2 uur tijd geweldige foto’s van jullie te maken. Bijvoorbeeld het strand, de bossen, een mooie weide. Ook op locaties die voor jullie misschien wel een bijzondere betekenis hebben kunnen we foto’s maken. Deze foto’s zouden onder andere gebruikt kunnen worden voor jullie trouwkaart, gastenboek, of gewoon voor jullie zelf. Informeer naar alle mogelijkheden! Of bekijk onze prijslijst.

Regelen we wat te eten voor jullie tijdens de dag?

Op zo’n intensieve dag zou een taartje en een simpele maaltijd in de avond fantastisch zijn. Het mee slepen van geplette lunchpakketjes de hele dag is niet prettig. Dus als we ergens op een rustmomentje tussendoor een hapje kunnen mee eten, zou dat de foto’s zeker ten goede komen!

Staat jou vraag er niet bij?

Stel jullie vraag hieronder en we nemen zo snel mogelijk contact met jullie op.

7

Uiteraard mag je ons ook gewoon bellen of mailen:

020-2231465

06-24721061

info@luminantweddings.com

lijn-LANG

Het ontstaan van dierbare herinneringen… Koester elk moment!